Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Gratis sykkelservice faller i god smak

Syklistene i Alta setter pris på gratis service og oppvarting på vei til jobb og skole

Torsdag og fredag har befolkningen i Alta opplevd økt oppmerksomhet. Hvertfall hvis du bevegde deg på gang/ sykkelvegen ved Buktabakken eller ved Granshagen. Her stod Sykkelbyen med sportsbutikkene og tilbød alle gratis sevice på sykkelen, i tillegg til en matbit. Det ble også delt ut vannflasker til de som ønsket.

Ca 200 passerende på begge steder de to dagene gir de myke trafikantene en god start på dagen. Poenget er å gi en oppmerksomhet og belønning til de som gjør de riktige valgene med å velge beina til å komme seg frem på. Sykkelbyen, her representert ved Aase-Kristin Abrahamsen, synes det er givende å glede de som kommer forbi, spesielt de som akkurat har lagt Buktabakken bak seg.

 

Fra sportsbutikkene ble standarden på sykkelparken i Alta kategorisert som varierende. Noen er flinkere enn andre til å ta vare på sykkelen sin, spesielt de som har nyere sykler. Tar du vare på sykkelen med jevnlig vedlikehold, vil også sykkelen garantert vare lenger. Dersom du ikke føler deg stødig nok på å gjøre en slik service på sykkelen selv, kan sportsbutikkene gjøre dette for deg. For ca 400 kroner får du gjennomgått det meste på to-hjulingen, og da er gir og bremser justert, det som trenger smøring er smurt, og lufta i dekkene har rett trykk.

Det er viktig å rengjøre sykkelen, men bruk ikke høytrykkspyler med kraftig stråle, hvertfall ikke mot nav og krank. Dette presser skitt inn i systemet, noe som gir kort levetid på vitale deler. Gir som ikke funker, kjede som "klikker", bremser som lugger, alt tas hånd av fagfolk til en rimelig penge.

Det var til tider over 20 stk i kø på serviceplassen og gutta fra sportsbutikkene fikk "ildprøven" på faget sitt ved å jobbe under press. Noe de taklet svært godt.