Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Bedrifter kan få støtte til sykkelparkering

Sykkelstativer er en viktig tilrettelegging

Bedrifter som ønsker å lage ordentlige forhold for de som sykler, kan få støtte til stativer fra sykkelbyen.

Stativer kan man enten finne selv hos forhandlere, eller velge å benytte sykkelbyen sin fremforhandlede rabattavtale hos Suveren. På nettsiden til "Aksjon Ikke Stjel Sykkelen Min", (AISSM) har de gjennomgått de fleste av tilbyderne i Norge. http://www.sykkeltyveri.no/stativ.html Sjekk gjerne linken deres selv. De har lagt vekt på at stativene skal være sikre, og at de kan låse sykkelramma fast i stativet. De tradisjonelle stativene med kun plass til forhjulet anbefales ikke, da man lett kan skru av dagens forhjul på en sykkel., og stikke av med resten. Har du i tillegg tak, evt lys, har du valgt en svært god løsning. Dette vil gjøre sykkelen og setet fri for vann og sne.

Mange av forslagene er stativer som skal graves/ støpes fast i grunnen. Fordelen er at disse står veldig støtt. Stativene til Suveren skiller seg litt ut, da de både er solide og grunnfaste, men samtidig mobile. Dette fordi de benytter betongheller i bunnen, som gjør at de veier 140 kg pr stk. Ønsker du å flytte stativet, løfter du kun ut hellene. Stativene kan også fås med tak, da selvsagt i en dyrere versjon. Suveren sin hjemmeside ligger under den første linken.

Ønsker din bedrift å søke om støtte til sykkelparkering? I så fall kan du få inntil 50 % av utgiftene dekket av sykkelbyen. Halv pris, kort og greit. Kunnskapsparken sitt nye stativ i regi av Tore Wærås er blitt Altas hittil stiligste sykkelparkering. Sykkelbyen gir støtte til anlegget, som her er arkitekttegnet. Det er eksemplarisk at næringslivet prioriterer dette for sine ansatte. I neste runde har Wærås også lovet oss at kundeinngangene rundt kvartalet skal prioriteres, som Bohus og Kiwi.

Frist for å søke er fredag 25 mai. Dette for å få til en sambestilling med stativer som skal til skolene. Send i så fall mail til sykkelbyen@alta.kommune.no

For hvem ønsker egentlig slike tilstander som bildet under?