Sykkelbyen Alta er et samarbeidsprosjekt mellom Alta kommune, Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune. Vår visjon er å få flest mulig til å bruke sykkel; hele året.

Alta dirt park klar til bruk

Spektakulær sykkelbane åpnet på Sandfallet

Alta dirtpark1.jpg

Totech AS er firmaet som har bygget Alta dirt park på Sandfallet. På bildet sees en av de mange trebruene- og hoppene som står langs de 5 ulike stiene, eller "trackene" som det heter på "dirt-bike" språket. På bildet er også Simon Undal som var dagens testpilot. Han imponerte de fremmøtte til åpningen når han satte av sted ned den bratte startbakken på ca 4 meter høyde, resolutt spratt over 2-3 kuleformer langs stien og uproblematisk svevde over trekonstruksjonene med god margin. Mr Undal ga inntrykk av å være født med en dirt-bike mellom bena.

Tor Ole Larsen som er daglig leder av firmaet har brukt mange timer på området. Dette da langt fra alt kan settes opp med maskinkraft. De store haugene og nødvendig fjerning av vegetasjon er gjort med minigraver og en spesiell jordfreser. Men utover det skal mesteparten av naturen bevares inntil løypa. Alt derfra gjøres med håndkraft. Undal kjører gjennom stiene og gir etterpå instruksjoner til Larsen som justerer kurvatur på hopp, dosering i en sving eller fjerne en gren.

20160921_143127.jpg

Måten å forsere de ulike elementene på er faktisk å ha nok fart. Da kommer du fint over og det ser verre ut enn det er. Men det legges ikke skjul på fra entreprenøren om at anlegget skal ha et visst nivå - det skal både tilfredsstille de som er erfarne og vil ha noe å strekke seg etter - mens de minst vante kan kjøre kuleløypene som går rundt banen for å bli kjent med hvordan anlegget virker.

Tor Ole Larsen forklarer at banen er klar til bruk for de som ønsker, men at de kommer fremover til å småjustere på den for å få den helt optimal. Det er bare fint at folk bruker den, da blir underlaget enda hardere og stabilisert. Sykkelmiljøet rundt dirt bike i Alta har blitt så fascinert av dette at de på dugnad har valgt å lage en ekstra fil med et enda større hopp - noe som er utenfor budsjettet til sykkeanlegget. " Det sier noe om interessen for å få dette på plass i Alta, som har blitt en sykkelby innen alle segmenter nå", uttaler Larsen. "Husk hjelm før bruk", er oppfordringen fra gutta.

Da ønsker vi Alta til lykke med ny sykkelbane og håper alle bidrar til at den blir godt bevart :) Vi takker samtidig Gjensidigestiftelsen for det generøse bidraget til banen,et beløp på kr 360 000.